top of page
  • animalrescuecanedo

STERILISATIE IN PORTUGAL - JUNI 2022

Atualizado: 2 de jul. de 2022

Bericht uit Canedo. Hoe staat het ervoor in Portugal De overheid heeft om de zoveel tijd een sterilisatie campagne en daar blijft het bij. Sterke sturing van bewustwording van de burgers ontbreekt, laat staan wettelijke verplichtingen. Zo kun je inderdaad spreken van Stilstaan en een schoorvoetende vooruitgang. De capaciteit van de intergemeentelijke asiels waar sterilisaties kunnen plaatsvinden is schrikbarend laag.. Niet-overheidsorganisaties zoals de onze zijn mijlenver vooruit om te helpen het probleem van de overpopulatie op te lossen. We zien sterilisatie als de hoofdmaatregel naast adopties van puppy's in het buitenland (beide zijn speerpunten van ons) als de oplossing van het probleem van de overpopulatie en daarmee het terugdringen van het vele dierenleed dat met het zwerven van dieren op straat en in de bergen en bossen gepaard gaat. Daarbij zijn we er vrij zeker van dat in veel dorpen puppy's en kittens snel de geboorte worden gedood. Je kunt rustig stellen dat Portugal 50 jaar achterloopt bij Nederland. Helaas!


We hadden deze publikatie dus ook de titel STERILISATIE: STILSTAAN EN SCHOORVOETEND VOORUITGAANkunnen geven

We hebben in al de voorgaande jaren sterilisatie als één van de hoofddoelstellingen gezoen in tegensteling tot gemeentelijke asiels en vele andere met ons vergelijkbare organisaties.

Bij velen was de houidng helaas `dat moet je zelf regelen` als iemand vroeg om the helpen nmet sterilisaties.


Vanuit ons nieuwe beleid in 2022 willen we meer projectmatig gaan werken, maar we hebben zoals gezegd niet stil gezeten en vele geboortes voorkomen, die onherroepelijk hadden geleid tot veel extra leed.
Kijkt u bijvoorbeeld eens naar bovenstaande foro van twee prachtige honden.

Dankzij donaties zijn de twee mannetjes gecastreerd.

Zij zijn van een zwervend leven op straat gered door een gezin (gastgezin dus) maar daar konden ze maar korte tijd blijven, want.ze hadden al 2 honden. We hebben besloten om ze over te nemen en ze, wat ons beleid is,meteen hebben laten castreren

Beide zijn heel fijne honden om als gezinslid op te nemen en daardoor heel geschikt voor adoptie. Ze zijn nu bij een ander gastgezin met contacten in het buitenland en het gastgezin verzekerde ons dat ze daar geadopteerd kunnen worden.


Meer en meer richten we ons in ons nieuwe beleid op sterilisatie/castratie van zwerfhonden en - katten (zie foto´s van de laatste sterilisatie acties voor katten).19 visualizações0 comentário

Comments


bottom of page