top of page
  • animalrescuecanedo

En toen was er water


Al langere tijd bestond het vermoeden dat diep onder de shelter water moest zijn. Dus is er eerder dit jaar een drietal bedrijven gevraagd om naar de shelter te komen.

En daar kwamen ze , niet tegelijk uiteraard, met een wicheltroede. En dat ápparaat´ging als een gek tekeer net voorbij de ingang.


Offertes gevraagd en vergeleken en de beste en goedkoopste kreeg de opdracht om te gaan boren. Maar er moest eerst een licentie komen en de moeder van de vrijwilligster, Berta, met wie ik samen de shelter run , moest uiteraard ook tekenen, want het is haar grond. En toen: afgelopen maandag, 7 maanden later, na offertes, ministerie voor het verkrijgen van de licentie, documenten, ondertekenen, ziekte van de uitvoerder en planning van de uitvoering en niet te vergeten het coronavirus, is er eindelijk een schacht geboord van wat bleek 70 meter diep.

Spectaculier om te zien en hoe dat in zijn werk ging en vooral het gedenkwaardige moment dat het water omhoog kwam. Of beter gezegd: omhoog spoot... De waterbron schijnt heel erg groot te zijn. Het gat is nu bedekt ook om te voorkomen dat de honden, die in het omhoog geboorde zand en gruis van stenen spelen en graven, dat weer ´terugstorten´.

De volgende stap is een water systeem dat er voor zorgt dat het water voor drinken en voor schoonmaken direct in de hokken terecht komt. Daarvoor moeten een generator en diverse accessoires worden aangeschaft en geinstalleerd. De kosten daarvan zijn beschat op € 2250,- maar dat bedrag hebben we nog niet. Elke euro is dus welkom, te storten op:


Rekening NL43RBRB0709983484

T.n.v. D.K Leegwater

O.v.v. Watersysteem Canedo.


Deze rekening is speciaal voorde shelter en de honden geopend.

Groeten, Dick (Leegwater)

27 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

Comments


bottom of page