top of page
  • animalrescuecanedo

Zorg & verzorging | Omdat er altijd een doel is

Atualizado: 10 de dez. de 2021Het bieden van onderdak, schoon water, voer, liefde, maar ook de nodige zorg in de vorm van medicatie voor zieke dieren, operaties voor gewonde dieren en de nazorg voor de honderden sterilisaties de we jaarlijks uitvoerden.Alles met het doel om de dieren een basis en eerlijke kans te geven op een beter welzijn en adoptie en daarmee een warm mandje voor de rest van hun leven (het ultieme doel).


Ik schrijf dit onder andere omdat ik zelf in een heel kwetsbare situatie terecht ben gekomen. Ik ben namelijkheel plots volledig afhankelijk geworden van zorg. Ongeveer 5 maanden geleden werd ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Santa Maria da Feira.(in Portugal). Daar werd geconstateerd dat ik een beet had opgelopen van een zeldzame en levensgevaarlijke teek. Heel onverwachts ben ik onderuitgegaan op een stenen en koude vloer en kon niet meer overeind komen. Ik heb daar uren gelegen. Na lange tijd kon ik al schuivend mijn mobiel bereiken die op een tafel stond om op te laden. Ik probeerde Berta Brazão, met wie ik de organisatie run, te bellen, maar kreeg pas na een poos contact. Zij heeft me toen direct naar het ziekenhuis gebracht. Al die tijd dat ik op de grond lag zat mijn lieve hond Sol naast me. Over liefde en trouw gesproken. In het ziekenhuis brachten ze me in coma om de medicijnen de kans te geven de werking van de tekenbeet te onderdrukken. Later hoorde ik dat ik op het randje van de dood ben geweest.

De wereld stond even stil

Eenmaal uit coma bleek dat mijn spierweefsel in mijn beide benen dusdanig waren beschadig dat ik niet meer kon lopen. Ook mijn tenen van beide voeten waren aangetast. Die van mijn rechtervoet moeten allemaal worden verwijderd. Met het besef van mijn eigen toestand, stond de wereld even stil. Je komt langzamerhand tot bewustwording van de situatie en dan gaat er veel door je heen. Kan ik me ooit nog voldoende inzetten? Sta ik voor een uitzichtloze situatie? Even voelde ik mijn levensdoel als water tussen mijn vingers doorglippenNa ruim anderhalve maand ben ik overgebracht naar een revalidatiecentrum, ook in Portugal. Yh ben daar nog steeds en hoe lang nog, ik weet het echt niet.

Stap vcoor stap, letterlijk en figuurlijk, leer ik weer volledig mobiel te worden, in elk geval mobieler dan in de rolstoel die ik tot mijn beschikking heb.


Omdat er altijd een doel is

Hoe uitzichtloos mijn situatie ook aanvoelde. ik realiseerde mij dat er altijd een doel is.

Drie-en-zeventig jaar geleden leerde ik lopen en dat ben ik nu opnieuw aan het leren. Ik kijk niet te ver vooruit, maar kijk dag voor dag en ben blij met de kleinste vooruitgang die ik boek Eén ding weet ik zeker, ik zal weer lopen. Zodat mijn stappen mij weer zo dicht mogelijk brengen naar mijn levensdoel. De zorg en verzorging van dieren in nood.

In al die jaren na mijn pensioen was ik gefocust om dieren te helpen in Portugal. Een moeilijk land voor dieren en dus ook voor mijn missie - me inzetten voor het dierenwelzijn .

Nu ik zelf zo afhankelijk ben van goede zorg besef ik nog meer hoe belangrijk het is goede zorg aan de dieren te bieden. Om het leven dragelijk te maken daar waar lijden is en het leven ten alle tijde zo aangenaam mogelijk te maken, zelfs als de toekomst korter wordt. Mijn eerste doel is nu er alles aan doen om zo goed mogelijk te revalideren, zodat ik me zo optimaal mogelijk weer kan inzetten voor de dieren. Alle dieren in nood blijven bij mij bovenaan staan.

Ik zie zoveel leed en dat neemt maar toe. Omdat we beseffen dat niet iedereen geconfronteerd wilt worden met het échte leed, hebben we hiervoor een aparte Facebook pagina voor gemaakt. (Volg deze link)

Het kan pas echt veranderen als de mens, maar ook de overheid, in Portugal voldoende besef heeft van het belang van sterilisatie, van een streng selectief adoptebeleid, van gevoel bij een dier en daarbij de financiele middelen heeft om een dier te onderhouden. Miljoenen honden en katten leven in Portugal nog steeds op straat! Ik kan voorlopig niet fysiek bij de dieren zijn om ze attentie en liefde te geven, maar kan wel een actie opstarten, wat ik bij deze doe.

We hebben heel veel geld nodig voor verbetering van de voorzieningen in de shelter en voor het bieden van hulp aan de honden en katten op straat.

Om met het laatste te beginnnen.

Toen met steun van velen wij onze rode auto aanschaffen was al het idee van gebruik voor ambulance diensten aan de orde. We hebben nu beduidend minder dieren in de shelter, alleen zo nu en dan moeilijk plaatsbare en niet geschikt bij andere dieren. Een tiental honden zijn vrij en lopen ond de shelter en daarnaast zijn er de hondjes/puppies bij een aantal gastgezinnen.

Daardoor kunnen we nu op grotere schaal ambulancediensten (waaronder sterilisaties maar ook vaccinaties) aanbieden voor zwerfhonden en -katten en aan mensen die te armlastig zijn om te kunen zorgen voor hun hond of kat in het geval van gezondheidsproblemen. Bovendien helpen we de gastgezinnen financieel als dieren naar een dierenarts moeten.


Alles bij elkaar hebben we heel hard (en veel) geld nodig voor:

  1. EEN ZONNE-ENERGIESYSTEEM (kosten € 5400)

  2. EEN AANSLUITING VAN ONS WATERSYSTEEM OP EEN APARTE ZONNE-ENERGIE VOORZIENING (kosten € 3900)

  3. EEN OPSLAGCONTAINER (kosten € 1200)

  4. REPARATIE VAN HET DAK EN AANBRENGEN ISOLATIE VAN HET GEBOUWTJE VOOR DE KATTEN. (kosten € 3700)

  5. STERILISATIE, ONTWORMEN, VACCINEREN etc. VAN STRAATHONDEN EN -KATTEN (kosten € 110 per hond, € 90 per kat)

  6. AMBULANCEDIENSTEN (kosten pm).

Wilt u ons d.w.z. de zwerfdieren steunen?

Mede door een actie van de stichting Dierennood is inmiddels € 8553 gedoneerd Dus ruim over de helft van de totale nu bekende kosten ter grootte van € 14.200

Dat is al heel fijn en hoopgevend.

Een aantal mensen storten al maandelijks een bedrag (vanaf 1 tot 50 euro) op een speciale rekening, echter met name voor voer.

Onze diensten m b.t de gezondheid waaronder medische verrichtingen vraagt om heel wat meer en hoe meer binnenkomt hoe meer we kunnen doen. Ook, en dat is heel erg belangrijk, in verband met de eisen die de overheid stelt voor de extra vcoorzieningen voor de shelter.

Ik besef dat er onder u velen zullen zijn die al aan een of meerdere goede doelen bijdragen. Toch hoop ik dat u nog wat kunt missen. Eén enkele euro per maand van velen kan al veel doen.


U kunt doneren via Paypal

of techtstreeks op de speciaal voor dierenhulp opende rekening

IBAN NL43 RBRB 0709 9834 84 t.n.v. D.K. Leegwater


En, misschien is het voor u nog wel het meest aantrekkelijk, dat u kunt doneren via de stichting Dierennood (www.dierennood.nl) , die ons als projecht op hun website heeft gezet onder Klein projhect 86. Vermeld a.u.b de bestemming Canedo - klein project 86

Het is een ANBI stichting, dus donaties zijn aftrekbaar.

U kunt het project ook rechtstreeks benaderen door op hier te klikken.

U kunt dan alle informatie lezen en dan ook als u wilt aan het eind gelijk doneren.


Heel hartelijk dank ook van de grote hond namens alle dieren,

Dick Leegwater (ARC Canedo)

71 visualizações0 comentário

コメント


bottom of page