• dzginternationalpt

Zorg & verzorging | Omdat er altijd een doel is

Atualizado: Out 3

In de afgelopen 7 jaar heb ik mijn leven gewijd aan de verzorging van dieren in nood.


Het bieden van onderdak, schoon water, voer, liefde, maar ook de nodige zorg in de vorm van medicatie voor zieke dieren, operaties voor gewonde dieren en de nazorg voor de honderden sterilisaties de we jaarlijks uitvoerden.Alles met het doel om de dieren een basis en eerlijke kans te geven op een beter welzijn en adoptie en daarmee een warm mandje voor de rest van hun leven (het ultieme doel).


Ik schrijf dit omdat ik jn een heel kwetsbare situatie terecht ben gekomen. Ik ben namelijk zelf heel plots volledig afhankelijk ben geworden van zorg. Ruim 2 en een halve maand geleden werd ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Santa Maria da Feira. Daar werd geconstateerd dat ik een beet had opgelopen van een zeldzame en levensgevaarlijke teek. Heel onverwachts ben ik onderuitgegaan op een stenen en koude vloer en kon niet meer overeind komen. Heb daar uren gelegen. Na lange tijd kon ik al schuivend mijn mobiel bereiken die op een tafel stond om op te laden. Ik probeerde Berta Brazão, met wie ik de organisatie run, te bellen, maar kreeg pas na een poos contact. Zij heeft me toen direct naar het ziekenhuis gebracht. Al die tijd dat ik op de grond lang zat mijn lieve hond Sol naast me. Over liefde en trouw gesproken. In het ziekenhuis brachten ze me in coma om de medicijnen de kans te geven de werking van de tekenbeet te onderdrukken. Later hoorde ik dat ik op het randje van de dood ben geweest. Mijn spierweefsel bleek echter zo beschadigd dat ik net als 73 jaar geleden weer moet leren lopen. Ook mijn tenen van beide voeten zijn aangetast. Die van mijn rechtervoet moeten waarschijnlijk verwijderd worden. Na ruim anderhalve maand in het ziekenhuis te hebben gelegen ging ik naar een revalidatiecentrum in Portugal. Hoe lang, ik weet het echt niet. Stap voor stap is de slogan. Berta zorgt voor de honden en helpt me waar ze kan, vooral als ik het zelf niet kan.

De wereld stond even stil

Eenmaal uit coma bleek mijn spierweefsel in m´n benen dusdanig te zijn aangetast dat ik niet meer kon lopen. Van beide voeten bleken mijn tenen flink beschadigd te zijn, met grote kans op verwijdering. Met het besef van mijn eigen toestand, stond de wereld even sti En je komt langzamerhand tot bewustwording van de situatie. Er gaat veel door je heen. Kan ik nog ooit me voldoende inzetten? Sta ik voor een uitzichtloze situatie? Even voelde ik mijn levensdoel als water tussen mijn vingers doorglippen
Omdat er altijd een doel is

Hoe uitzichtloos mijn situatie ook aanvoelde. ik realiseerde mij dat er altijd een doel Drie-en-zeventig jaar geleden leerde ik lopen en dat ga ik nu opnieuw leren. Ik kijk niet te ver vooruit, maar kijk dag voor dag en ben blij met de kleinste vooruitgang die ik boek Eén ding weet ik zeker, ik zal weer lopen. Zodat mijn stappen mij weer zo dicht mogelijk brengen naar mijn levensdoel. De zorg en verzorging van dieren in nood.

In al die jaren na mijn pensioen was ik gefocust om dieren te helpen in Portugal. Een moeilijk land voor dieren en dus ook voor mijn missie - me inzetten voor het dierenwelzijn .

Nu ik zelf zo afhankelijk ben van goede zorg besef ik nog meer hoe belangrijk het is goede zorg aan de dieren te bieden. Om het leven dragelijk te maken daar waar lijden is en het leven te allen tijden zo aangenaam mogelijk te maken, zelfs als de toekomst korter wordt. Mijn eerste doel is nu er alles aan doen om zo goed mogelijk te revalideren, zodat ik me zo optimaal mogelijk weer kan inzetten voor de dieren. Alle dieren in nood blijven bij mij bovenaan staan.


Ik zie zoveel leed en dat neemt maar toe. Omdat we beseffen dat niet iedereen geconfronteerd wilt worden met het échte leed, hebben we hiervoor een aparte Facebook pagina voor gemaakt. (Volg deze link)

Het kan pas echt veranderen als de mens on Portugal voldoende besef heeft van het belang van sterilisatie, van een selectief adoptebeleid, van gevoel bij een dier en daarbij de financiele middelen heeft om een dier te onderhouden. Miljoenen honden en katten leven in Portugal nog steeds op straat! Ik kan voorlopig niet fysiek bij de dieren zijn om ze attentie en liefde te geven, maar kan wel een actie opstarten, wat ik bij deze doe.

Deze keer een actie voor de dieren in de hoogste nood

Toen met steun van velen wij onze rode auto aanschaffen was al het idee van gebruik voor ambulance diensten aan de orde. We hebben nu beduidend minder dieren in de shelter (alleen moeilijk plaatsbare en niet geschikt bij andere dieren), een tiental honden zijn vrij en lopen ond de shelter en daarnaast hondjes/puppies bij een aantal gastgezinnen

Daardoor kunnen we nu op grotere schaal ambulancediensten (waaronder ook vaccinaties) aanbieden voor zwerfhonden en -katten en aan mensen die armlastig zijn voor hun hond of kat met gezondheidsproblemen. Bovendien helpen we de gastgezinnen financieel als dieren naar een dierenarts moeten.

En daarom dus mijn oproep in het kader en zorg en verzorging van zoveel mogelijk dieren

Een aantal mensen storten al maandelijks een bedrag (vanaf 1 tot 50 euro) op een speciale rekening, echter met name voor voer. Onze diensten m b.t de gezondheid waaronder medische verrichtingen vraagt om heel wat meer en hoe meer binnenkomt hoe meer we kunnen doen. Ik besef dat er onder u velen zullen zijn die al aan een of meerdere goede doelen bijdragen. Toch hoop ik dat u nog wat kunt missen. Eén enkele euro per maand van velen kan al veel doen. Het speciale rekening nummer is IBAN NL43 RBRB 0709 9834 84 t.n.v. D.K. Leegwater U kunt ook via PayPal storten. Het e-mail adres is dick.leegwater@outlook.com


Heel hartelijk dank ook van de grote hond namens alle dieren,

Dick Leegwater (ARC Canedo)

12 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

Geef!