top of page
  • animalrescuecanedo

Nieuwe naam | nieuw welkom!

Atualizado: 22 de jul. de 2022

Mei 2020


ARC Canedo. De naam van een nieuwe organisatie, maar een reeds bestaande stichting.

In overleg met DZG is DZG Canedo bezig te veranderen in een meer zelfstandige organisatie.


Na 4 jaar een steunpunt van DZG te zijn geweest of, meer officieel, een permanente vertegenwoordiging van DZG in Portugal, is het om een aantal redenen tijd om vaste voet op Portugese bodem te krijgen.


Bijvoorbeeld wordt het dan mogelijk behalve de inschrijving bij de IRN, de Portugese KvK, (DZG Canedo is daar trouwens ingeschreven) ook mogelijk bij een de IRS van Financiën te worden ingeschreven. En dan kun je kortingen verkrijgen bij allerlei zaken, zoals bij inkoop van voer en hondenriemen bij groothandel bedrijven.

En zo mogelijk subsidies bij overheidsinstellingen bijvoorbeeld als er een goede tweedehands grote auto - liefst een bus - kan komen (de huidige is onherstelbaar kapot), welke tegelijk als dierenambulance zou kunnen worden ingezet. Hierover volgt nog een publicatie.


Een meer persoonlijke reden is dat ik dit nu 71 jaar ben en voor de vele dieren zoveel mogelijk continuiteit wil bieden, hoewel ik hoop nog veel jaren me actief voor hen te kunnen inzetten.De nieuwe organisatie zal ARC Canedo (Animal Rescue Canedo) gaan heten.

ARC staat ook voor boog, waar veel dieren als een welkomstboog hopelijk onder door kunnen lopen naar een goed thuis bij een gezin/familie.


We hebben in de afgelopen 4 jaar en vooral het laatste half jaar heel wat stormen over ons heen gekregen, maar we voelen ons op dit moment een team van 8 vaste mensen sterk om te kunnen blijven opkomen voor de vele zwerfdieren in een shelter die met vereende krachten zowel finacieel als fysiek een goed uitgeruste shelter gaat worden. Als u de foto van de huidige ingang ziet geeft dat al een eerste beeld, maar erachter zijn we nog niet klaar, hoewel er al veel is veranderd.


DZG heeft toegezegd ons te blijven steunen, niet meer als steunpunt maar als steunproject. Wat dat betreft zal er weining veranderen.

Ook al gaat de organisatie veranderen de grote behoefte aan hulp en steun voor de dieren verandert beslist niet.


Wat dat betreft hopen wij en de dieren op u te kunnen blijven rekenen.

Onder het al eerder vermelde motto:

Niemands hond of hond van ons allen

24 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

Comments


bottom of page