top of page
  • animalrescuecanedo

HET VERWAARLOOSDE PAARD

Een verslag over een ogenschijnlijk succesvolle redding van een paard, dat zo zwak was van het alleen maar gras eten zonder de nodige bijvoeding, dat hij niet meer kon opstaan.

Met vereende krachten kwam hij weer op de been en kon hij worden vervoerd naar een vrouw die zich over hem wilde ontfermen.

lHelaas, na eerste positieve berichten bleek dat het paqqard toch teveel was verzwakt en moest de dierenarts hem laten inslapen.

Een trieste gebeurtenis.

Hieronder het hele verhaal.


EEN MELDING

Op 22 september j.l. kwam een melding over een broodmager paard liggende in een weiland in Canedo.

.Het skeletachtige paard (naar verluid alleen met gras als voer) kon niet opstaan en lag daar continu in de zon.

Het paard was ongeveer 12 jaar oud, een gecastreerd hengst (wordt ook wel ruin genoemd).


  We hebben hulp gevraagd aan een dierenarts die gespecialiseerd is in waterdieren, zoals ons is verteld door een persoon die ervaring heeft met paarden en aangaf dat hij alleen kon herstellen als hij onmiddellijk serum met vitamines zou krijgen .  Als dat lukt, zal voer in de toekomst voor verantwoordelijkheid van de verzorger komen .  De geschatte kosten voor vervoer, voor de dierenarts en medicatie zal ongeveer € 250 bedragen. 


UPDATE 23 september VAN HET VERWAARLOOSDE PAARD.

Hij werd 's nachts warm gehouden en heeft nu erg veel honger.Hij krijgt op het moment weer veel eten. en wacht op vervoer, wat hopelijk fysiek mogelijk zal zijn.Gisteren zijn vier mensen (een dierenarts en drie andere personen) tot middernacht bij hem  geweest om hem in leven te houden.Zoals gezegd was het wachten op meer hulp.

Hij moest elke 2 uur eten en dat gaven we.


SYNERGIE

  • Verslag dd 24 september 2022

Dankzij de inzet van meerdere mensen staat de kampioen nu.De voorafgaande dag kwamen een paar dierenvrienden (bekenden van Rosana) 's avonds laat langs om hem warm te houden en om contact te zoeken met dierenartsen die hem konden helpen.Later arriveerde een groep van 4 mensen (inclusief een professional) die hem de nodige hulp gaven om een moeilijke nacht door te komen en om zijn leven redden door hem een kwaliteitssupplement te geven en serum toe te dienen; Ze gaven ons ook het nodige advies.Vanmorgen hadden we de hulp van een andere groep mensen die hem de waardigheid van een nobel paard hebben geheven. Hij staat.De wethouder voor dierenwelzijn was van fundamenteel belang in de afstemming met de SEPNA/GNR (Dierenpolitie/Politie) en lostte het probleem van de behoefte aan een tractor op, die we eerder niet konden krijgen. We hadden gehoopt op de heer Joaquim de Souzanil, Ricardo de Várzea of de gebroeders Correia da Corga met op wie we meestal kunnen rekenen, maar ze waren vanmorgen echter  niet beschikbaar om te helpen. Dr. Vítor Marques (de wethouder) kon echter een tractor krijgen van de Mota-melkerij.We zijn iedereen dankbaar.We zijn ook tevreden over de houding van de verantwoordelijken voor het paard die het aan iemand hebben gegeven die het kan verzorgen.Ook dank aan degenen  die om hem gaven, buiten, "op de grond", of op de Facebook-pagina's. Bedankt voor het medeleven en voor de hulpsuggesties!En dank aan iedereen die mogelijk heeft geholpen met een donatie.Tot slot doen we een beroep op iedereen die kan helpen, aangezien dit paard nog niet buiten gevaar is.Er is nog vervoer en veterinaire zorg te betalen, hij moet medicijnen nemen en hij moet goed eten. Laten we degenen helpen die hen een waardig en gelukkig einde van het leven bieden.

Diegene is een edelmoedige vrouw die in eerste instantie alle kosten voor haar rekening heeft genomen.

Als u daaraan een steentje kunt bijdrage. is dat een erg mooi gebaar.

Het rekeningmnummer om wat over te maken is 

NL43 RBRB 0709 9834 84 tbv D.K.Leegwater o.v.v Het paard.

Wij zorgen dat het op de juiste bestemming komt.

Dankuwel bij voorbaat.
EEN ONVERHOOPT TRIEST EINDE

De redding was veelbelovend.

Maar een triest bericht volgde van de vrouw die het paard onder haar hoede had genomen.

Haar paard bleek te verzwakt  vanwege de eenzijdige voeding doorcdat hij geen bijvoeding kreeg bij het gras om hem heen. 


Een triest einde, helaas weer door de mens veroorzaakt.


11 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

Kopie van BETAALWIJZEN

1. Via betaalverzoek Tikkie) 2. via do eeeknop op de website (via PayPal (ook mogelijk net een creditcard) 3. Fevchstrreejs 4.

BETAALWIJZEN

1) Via een betaalverzoek (TIKKIE). Betaling gaat via Ideal 2) Via de link GEEF en daarna indrukken van de Doneerknop. U kunt als u wilt ook anoniem blijven. Gebruik van een creditcard is ook mogelijk.

Comments


bottom of page