top of page

EEN AANKLACHT TEGEN NEDERLAND - WIJZIG EEN WET

Lees het onderstaande artikel van EenVandaag.

Daaein valt iets heel verontrustends op.


Hoewel de Nederlanders in het algemeen dichter bij hun dieren staan dan de Porugezen en het respect, de empathie en de liefde voor een dier veel hoger is ( denk aan een hond of kat opgenomen in het gezin en bij het overlihden in Nederland veel meer en diepere daarover wordt gepubliceerd, er is toch een groot en verontrustend verschil als het gaat om de rechten van een dier.



Tegenwoordig staat in de Nederlandse wet beschreven dat dieren geen zaken zijn. Vervolgens staat daar echter achteraan dat “alle wetgeving die op zaken van toepassing is, ook van toepassing is op dieren”. In het recht rond koop en verkoop is een dier dus nog steeds gewoon een ding. (Bron: Google).


En.......... wordt beschouwd als een gevonden voorwerp als je een die op straat vindt zoals on de publicatie van EenVandaag is te lezen.

Notabene in Portugal, voor veel dieren een hel, is er al jaren een wet die de rechten van een gezelschapsdier min of meer gelijk stelt aan de rechten van een kind.

Een hond of kat kun je niet zomaar de deur uitzetten, bijvoorbeeld bij een scheiding. De rechter bepaalt de verantwoordelijkheid m.b. tot het huisdier.

En dan Nederland.

De goede organisatie die adopties regelen leggen in het contract met de adoptant vast dat het goede leven in een huisgezin voor een geadopteerd dier wordt gegarandeerd.

Maar wat als die organisatie omvalt if er mee ophoudt?

Dan is de desbetreffende hond of kat nog steeds een gebruijksvoorwerp.


Beste mensen in Nederland.de politieke partijen en de overheid,

Zorg voor een wet die op z'n minst die van Portugal evenaart En die dat met de Nederlandse snelheid, die in het algemeen hoger is dan de Portugese.



HET ARTIKEL VAN EENVANDAAG



In Nederland zien we niet vaak zwerfdieren op straat. Dat komt omdat gemeenten de verplichting hebben deze dieren op te vangen, bijvoorbeeld in een asiel. Maar wat gebeurt er als een dier door niemand wordt opgehaald? We vroegen het een aantal experts.

In het programma Even Tot Hier vroegen ze zich afgelopen weekend af hoe het komt dat asiels zo vol zitten met dieren. En of er geen verplichting kan komen voor gemeenten om ze op te nemen. Maar die verplichting is er al, zei dierenverzorger Suzan Koppies.

Gevonden voorwerpen

"Zwerfdieren vallen onder de regelingen in het burgerlijk wetboek voor gevonden voorwerpen", vertelt dierenadvocaat Laira Boissevain. "Je moet een gevonden voorwerp aangeven bij de gemeente. De vinder moet zich melden, en degene die een voorwerp verloren is moet zichzelf ook aangeven. Die regeling gaat heel ver terug."

En gemeenten moeten zwerfdieren in ieder geval 14 dagen opvangen, vertelt Saskia Thijssen van de Dierenbescherming. "Een gemeente wordt verantwoordelijk zodra het zwerfdier op straat wordt aangetroffen. De gemeente is dan ook verantwoordelijk om op zoek te gaan naar een plek waar het dier opgevangen kan worden."


BEKIJK OOK


Asiel

En dat gebeurt vaak in een asiel. "De burgemeester van de gemeente mag na die 2 weken het dier aan een derde overdragen", vertelt Boissevain. En als dat niet lukt, staat er misschien een iets minder leuke toekomst voor de deur.

"Dan is de burgemeester bevoegd 'het dier te doen afmaken', zoals dat in de wet beschreven staat", zegt de dierenadvocaat. En als het dier te veel kost of het beter is het dier te doden 'om geneeskundige reden', mag dat zelfs al eerder.

Nieuw baasje

Maar dat gebeurt volgens de experts gelukkig niet zo vaak. Er wordt eerder een goede zoektocht gehouden naar een nieuw baasje. En dat is iets waar je goed op moet letten als je je huisdier kwijt bent.

"Vanaf de 15de dag gaat de verantwoordelijkheid over naar het dierenasiel, en het asiel mag dan ook op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar voor het dier", legt Thijssen uit. "Als jij je op de 16de of 17de dag meldt bij het asiel, zou het kunnen gebeuren dat je huisdier een nieuw baasje heeft."

19 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

Kopie van BETAALWIJZEN

1. Via betaalverzoek Tikkie) 2. via do eeeknop op de website (via PayPal (ook mogelijk net een creditcard) 3. Fevchstrreejs 4.

BETAALWIJZEN

1) Via een betaalverzoek (TIKKIE). Betaling gaat via Ideal 2) Via de link GEEF en daarna indrukken van de Doneerknop. U kunt als u wilt ook anoniem blijven. Gebruik van een creditcard is ook mogelijk.

bottom of page