top of page
  • animalrescuecanedo

Waarom een hond uit het buitenland adopteren?

Atualizado: 22 de jul. de 2022

Veel mensen denken dat onze NEDERLANDSE ASIELEN vol zitten met honden.

Dat was 20 jaar geleden wel zo, maar de situatie is nu toch heel anders.

Er is zelfs een tekort aan leuke, sociale hondjes. Mensen staan er voor in de rij.En wat dan? Dan maar naar DE BROODFOK?

Hoe komt het toch dat deze vreselijke broodfokkers de pups niet aangesleept krijgen? Omdat er veel vraag is naar lieve, sociale honden. Honden die het goed kunnen vinden met andere honden, met de kat en met de kinderen.

Helaas zijn deze pups vaak niet goed gesocialiseerd of hebben een lichamelijke ziekte of afwijking. Mensen hebben geen flauw benul dat ze de broodfok in stand houden door er alsmaar pups te kopen. En de uitgemolken moederhonden? Die worden in het bos gezet en komen (als ze geluk hebben) dan, via de dierenambulance, in het asiel terecht.


RASHONDEN?

Een rashond bij een goede fokker is vaak duur en je moet er meestal een tijdje op wachten.


En dan zijn er nog de BUITENLANDSE HONDEN…………………………………..

Tussen deze zwerfhonden zitten vaak fantastisch gave, leuke, lieve honden die in het land van herkomst absoluut geen kans hebben.

Deze honden, mits goed geselecteerd, zijn perfect als leuke gezellige huishond en zijn sociaal naar andere honden. Hun hondentaal is erg goed.

Daarnaast zijn deze buitenlandse honden zeer dankbaar en lief, ondanks alle ellende die ze meegemaakt hebben.

Deze honden verdienen ook een KANS op een fijn leven.


Er zijn veel stichtingen in NL* die buitenlandse honden herplaatsen.

Deze stichtingen verzorgen bovendien sterilisatie-programma’s en geven voorlichting op scholen om het zwerfhondenprobleem de wereld uit te krijgen.

Stapje voor stapje komt er meer bewustzijn in die landen waar de honden verwaarloosd worden. Anders zou alle bemoeienis voor niks zijn geweest.


Wij zijn een kleine organisatie die zwerfhonden in het noorden van Portugal opvangt en verzorgt. Alle honden en pups, die geschikt zijn voor adoptie, gaan naar onze gastgezinnen, waar ze worden gesocialiseerd en volledig onderzocht door onze dierenarts.

Daarna worden ze aangeboden voor adoptie.


Wilt u meer weten?

57 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

Comments


bottom of page