top of page
  • animalrescuecanedo

Adopteren | inleiding

Atualizado: 3 de jul. de 2022

Een dier is geen ding, een cadeautje (voor Kerst of iemands verjaardag) of speelgoed.

Het gaat om een dier met gevoel en helaas ook vaak met een verleden. Bij de één is het rugzakje wat zwaarder dan bij de ander en bij pups is er gelukkig vaak nog de onbevangenheid.


Maar voor allemaal geldt wat je door de hele website tegenkomt: de combinatie van Lief dier en Goed mens. Als je als mens van je dier houdt en je dier voelt dat je goed voor hem bent is dat heel mooi. Zonder dit besef moet je niet aan een adoptie beginnen en ook niet zonder een goede voorbereiding.


Deze inleiding gaat over onze werkwijze bij adoptie, maar ook waar je op onze website alle nodige informatie kunt vinden.


Voorbereiding


Je heb misschien al de nodige informatie gevonden op internet en wellicht ken je mensen die zelf ervaring hebben met het adopteren van een hond uit het buitenland. Toch raden wij je aan om te beginnen bij het begin. In dit artikel worden vijf belangrijke aandachtspunten beschreven die niet alleen over een goede voorbereiding gaan, maar ook over verwachtingen. Niet zelden komen 'problemen' na adoptie voort uit de realiteit die niet voldoet aan de verwachtingen van de adoptant. Zo kan een heerlijke strandwandeling voor een dier dat net uit Portugal komt als zeer stressvol worden ervaren en dus helemaal niet zo leuk uitpakken als je dat bedacht had. Hoe moeilijk het ook is, een adoptie zonder verwachtingen naar het dier, is het beste begin. Voor het dier én voor jezelf.


Mogelijk heb je een keuze gemaakt of je een pup, volwassen of oudere hond wilt adopteren. Een pup ligt misschien voor de hand (lees ook: een pup adopteren). Niet alleen omdat je ze zelf helemaal kunt opvoeden, maar misschien ook omdat een pup een lange levensverwachting heeft. Het is dan ook niet vreemd dat een pup de meeste kans op adoptie heeft en juist daarom vragen wij extra aandacht voor de volwassen- en senior honden. (lees ook: wij adopteerden een oudere hond)


Eerste contact


Hoewel een foto meer kan zeggen dan duizend woorden, is en blijft en lastig om een dier in al z'n facetten te laten zien. Een uitgebreide omschrijving vind je bij elk dier, maar houd ook in gedachten dan een nieuwe omgeving het gedrag van een dier tijdelijk kan veranderen.

Zie je een dier op onze website die je aanspreekt? Stuur ons dan een mail en stel gerust vragen. Onderaan elke pagina vind je een knop naar ons email adres (info@animalrescuecanedo.com). Bellen mag ook. Kunnen wij niet opnemen, bellen wij zo snel mogelijk terug.


Wij streven er naar om zo veel mogelijk dieren die klaar zijn voor adoptie ook op onze website te zetten. We gunnen ze allemaal een kans op een fijn thuis. Dat spreekt voor zich.

Toch staan niet al onze dieren op de site, dus mocht je niet direct een dier vinden die bij jou zou kunnen passen, mail ons dan via de knop 'zoekopdracht'. Beschrijf zo specifiek mogelijk naar wat voor dier je op zoek bent (jong of oud, groot of klein, actief of rustig, lang of kortharig etcetera).


Intake gesprek


Alvorens er tot adoptie overgegaan kan worden, plannen we een telefonisch intakegesprek. Daarin bespreken we wat je van ons kunt verwachten en wat wij (en het dier) van jou verwachten. Als aan beide kanten alles goed verloopt, volgt een huisbezoek. Mocht de afstand voor één van onze vrijwilligers te groot zijn om fysiek langs te komen voor het huisbezoek, kan er eventueel ook een virtueel huisbezoek worden ingepland. Hoe dit in z'n werk gaat, leggen we dan uiteraard van tevoren goed uit.


Zodra de adoptie helemaal rond is wordt het vervoer geregel, dat in een geconditioneerde bus over de weg plaatsvindt. De dieren worden een paar keer tijdens de reis uitgelaten en de hokken schoongemaakt-


Bovengenoemde activiteiten zijn overigens voor een groot deel in handen van Help honden Portugal.


Tot slot is er blijvende ondersteuning, dat zover gaat dat bij een onverhoopte situate waarbij geen sprake meer is van LIEF DIER + GOED MENS uw dier kan en eventueel zelfs moet worden teruggenomen.Succes!248 visualizações0 comentário

Posts recentes

Ver tudo

Comentários


bottom of page